Over

Over Jan ter Bogt

Ter Bogt Consultancy is opgericht door Jan ter Bogt. Jan heeft ruim 30 jaar ervaring in MKB-bedrijven en internationale bedrijven. Hij heeft veel ervaring opgedaan in de maakindustrie en is een specialist op het gebied van Lean Manufacturing en Quick Response Manufacturing. Zijn kracht zit in het begeleiden van transitietrajecten en strategie implementatie.

Nieuws

Als interim (algemeen) en (operationeel) directeur heeft hij veel organisaties geholpen met vraagstukken in de bovenstroom én onderstroom. Zijn werk op het gebied van systeemdynamieken in organisaties is uniek te noemen. Door de onderstroom zichtbaar en meetbaar te maken, slaagt hij erin om snel resultaten te behalen die ook duurzaam zijn. In 2010 heeft Jan de School van Leiderschap opgericht. Al deze ervaring heeft hij geïntegreerd in het aanbod van ter Bogt Consultancy.  

Referenties

“Er zijn vele consultants die bedrijven verder helpen door processen te verbeteren m.b.v. de methode van Lean Manufacturing, QRM, of anderszins.

Het unieke aan Jan ter Bogt is dat hij niet alleen de proceskant beheerst, maar juist veel aandacht heeft voor de menskant bij veranderprocessen. Hiervoor gebruikt hij vaardigheden vanuit het systemisch werken. Op deze manier is Jan in staat om bij mensen tot de kern van mogelijke problemen of blokkades te komen. Daardoor kunnen ongewenste patronen bespreekbaar en opgelost worden. Met als resultaat dat mensen weer in beweging komen, opnieuw plezier hebben in hun werk en behulpzaam worden in veranderprocessen. Deze unieke vaardigheden maken dat Jan veranderingsprojecten, op elk niveau binnen organisaties, duurzaam tot een succes kan brengen. Met een menselijke maat.”

Peter Joosten

Eigenaar directeur – Knapen Trailers BV, 2005-2020

De grootste kracht in de hands-on aanpak van Ter Bogt Consultancy zit in de gelijktijdige focus op de structuur en de cultuur, op de boven- én de onderstroom. Achteraf is het heel simpel en logisch. Als het voor de medewerkers niet lekkerder werken wordt, gaat een verandertraject niet slagen. Door te starten met luisteren naar de pijnpunten van de medewerkers en samen een nieuwe structuur te ontwikkelen hebben we een vliegende start gemaakt. Met een groot commitment van de medewerkers vanaf dag één.

Rob Hoppenbrouwers

Eigenaar directeur – ABS Autoherstel Hoppenbrouwers, 1999-2020

Voor wie?

  • Bedrijven die geloven dat zowel de bovenstroom als de onderstroom er beiden toe doen.
  • Bedrijven die oog hebben voor de korte én de lange termijn. 
  • Leiders van bedrijven, consultants of organisatiedeskundigen die hun kennis van
     systeemdynamiek willen vergroten.  

Klanten